آیا گیاهخواران مواد مغذی ضروری را از دست می دهند؟

آهن موجود در غذا به دو صورت هم و غیرهم موجود است. آهن هِم عمدتاً در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی یافت می‌شود، در حالی که آهن غیرهم در غذاهای گیاهی مانند غلات کامل، آجیل، دانه‌ها، حبوبات و سبزیجات برگ‌دار یافت می‌شود. آهن هِم بهتر از آهن غیر هم جذب می شود. علاوه بر این، آهن غیر هم توسط اسید فیتیک موجود در غذاهای گیاهی مانند غلات کامل، حبوبات، عدس، آجیل و غیره مهار می‌شود. کاکایا می‌گوید افرادی که رژیم‌های غذایی ساده دارند، بیشتر از گوشت‌خواران مستعد کم‌خونی هستند. علاوه بر این، کمبود آهن باعث کاهش ضریب هوشی می شود و بر یادگیری، حافظه و توجه تأثیر می گذارد.